فوم یونولیت والپست چیست؟

فوم یونولیت والپست ، محصولی است که برای عایق سازی ساختمان ها به کار می رود و موجب ساخت سازه هایی با کیفیت بالاتر می شود.

مصالح ساختمانی مدرنی در ساخت و سازهای جدید به کار گرفته می شوند که استفاده از مصالح نوین سبب افزایش کیفیت سازه ها می شود. سازه های مدرن به سبب استفاده از مصالح ساختمانی جدید، برتری های زیادی نسبت به سازه های قدیمی دارند. یکی از مصالح ساختمانی مدرن که مزایای استفاده از آن، سازندگان را ترغیب نموده است که از آن در ساخت و سازهای خود استفاده کنند، وال پست می باشد.

ویژگی های فوم یونولیت والپست

این محصول از خصوصیات منحصر به فرد و بسیار خوبی برخوردار است که چندین مورد از آنها را با یکدیگر مرور می کنیم:

این محصول به صورت عایق صوت است و به خوبی از ورود آلودگی صوتی به داخل ساختمان تا حدی جلوگیری می کند.

این محصول، جذب آب بسیار کمی دارد و این مسئله سبب می شود که در اثر رطوبت و هوای شرجی و مرطوب خراب نشود.

-این ماده به علت ساختار سلولی بسیار شکیل می تواند در برابر ضربه و فشار تا اندازه ای مقاوم باشد و اجازه ندهد که آثار ضربه و فشار به ساختمان صدمه ای وارد کند.

-  سازه هایی که دارای وال پست هستند، در مصرف انرژی بسیار بهینه هستند و این مسئله در مصرف انرژی برق و گاز که منابع ارزشمندی هستند، صرفه جویی می کند.

-  سازه هایی که با وال پست احداث می شوند، وزن اندکی دارند که این مسئله به دلیل سبکی وال پست است. البته سبکی سازه ها به سبکی دیگر مصالح ساختمانی به کار رفته در آنها، وابسته می باشد.

کارایی اصلی وال پست برای ساختمان سازی

استفاده از فوم یونولیت والپست برای ساختمان سازی از دو نظر حائزاهمیت می باشد. اول اینکه وال پست سبب جداسازی دیوار از اسکلت می شود و این مسئله سبب می شود که فاصله احداثی مانع از برخورد دیوار و اسکلت با یکدیگر شود که در نتیجه آن، در زمان زمین لرزه خرابی های کمتری به بار بیاید. وجود حداقل فاصله میان دیوار و اسکلت سبب می شود که اسکلت و دیوار دارای فضایی برای حرکت باشد و ارتعاشات این دو به یکدیگر منتقل نشود.

ضوابط مهم برای اجرای فوم یونولیت والپست

برای دیوارهای داخلی به طول بیشتر از 6 متر حتماً باید از وال پست استفاده نمود. دیوارهای خارجی بر روی سطح وال پست بایستی با پشم سنگ ضد رطوبت برای عایق کاری پوشش داده شود و لایه مش الیافی بر روی آن کار شود.

در ناحیه درگاه ها بایستی، نعل درگاه به کار رود و به وال پست وصل شود. در مراکز درمانی نیاز است که دیوارهای غیرسازه ای را با وال پست به سازه اصلی وصل کنند. دیوارهای جان پناه، بایستی با بهره گیری از وال پست و میلگردهای فولادی تقویت شوند تا در مقابل نیروهای جانبی مستحکم شوند.

آیین نامه 2800 بر این مسئله اشاره می کند که وال پست باید به صورتی پیاده سازی شود که فاصله لازم میان دیوار و اسکلت سازه ای بوجود بیاید تا دیوار از حرکت و لرزش اسکلت در حین زمین لرزه پیشگیری کند و توجه به این دستورالعمل ضروری است.

دستورالعمل های نصب و اتصال وال پست به دیوار

برای نصب فوم یونولیت والپست باید به موارد زیر توجه داشت:

اتصال به دیوار: وال پست ها بایستی با بهره گیری از رول بولت یا پیچ و رول پلاک به کف وصل شوند. برای هر یک متر ارتفاع دیوار، بایستی دست کم دو عدد پیچ و رول پلاک شماره 8 به طول مهاری 50 میلی متر به کار رود.

اتصال به تیر: در اینجا باید از وال پست منقطع سقفی 200 میلی متری با فاصله 75 سانتی یا وال پست 40 سانتی استفاده نمود.

اتصال به ستون: در اینجا باید برای هر متر ارتفاع، یک وال پست منقطع به طول 400 سانتی متر تعبیه شود.