سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ساختار ترمز کاسه ای

به دور از ساختار ترمز کاسه ای اگر که شما عزیزان کوتاه نگاهی را به دور و اطراف خود داشته باشید، قطعاً متوجه پیشرفتِ لحظه ای تکنولوژی خواهید شد. صنعت خودرو سازی هم از این پیشرفت ها فاصله نگرفته است. یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده خودروها سیستم ترمز گیری می باشد. قطعاً شما هم این را می دانید!

چرا که با وجودِ ترمز جانِ سرنشینان و خودِ راننده به خطر نخواهد افتاد. حال آنکه ما این مطلبِ از خود را به بررسی سیستم ترمز کاسه ای اختصاص دادیم. پس برای کسبِ اطلاعاتِ بیشتر در این زمینه ما را همراهی بنمایید.

تعریفِ ترمز کاسه ای

ابتدا و پیش از ارزیابی ساختار ترمز کاسه ای به شما بگوییم؛ این روزها به نسبت چندی پیش بسیار کمتر از این نوعِ سیستم ترمز گیری استفاده می شود. ولی چرا؟ آیا علّت را می دانید! در واقع این قبیل از ترمزها دارای ساختاری کمی پیچیده هستند و به لحاظِ عملکرد ضعیف می باشند. در آنها کفشک ترمز نیز کاسه چرخ به جای پد ترمز و دیسک کاربرد دارند.

حال شما با تعریفِ این قبیل از ترمزها آشنا شدید. درست است؟ بهتر می باشد، با یکدیگر در ادامه متن به بررسی ساختار ترمز کاسه ای مبادرت ورزیم. البته که شما عزیزان در صورتِ وجودِ پرسش هایی بیشتر در این زمینه امکانِ برقراری ارتباطِ با کارشناسان ما در نگین موتور را خواهید داشت.

ساختار سیستم ترمز کاسه ای

این سیستم ها دارای دو قسمت اصلی و پایه هستند. یعنی کاسه چرخ و کفشک ترمز! کاسه چرخ یک قاب به شکل و شمایل گرد می باشد و برروی آن تعدادی متعدد حفره به چَشم می خورد. لنتِ کفشک یک قطعه به حالتِ منحی است.

توجه بنمایید؛ مواد سایشی ترمز در بخشِ بیرونی و یک قسمت آن قرار دارد. کفشک ها هستند، که فشار ناشی از نیروی ترمز را به درونِ کاسه وارد خواهند نمود. پس در بررسی ساختار ترمز کاسه ای توجه بُکنید؛ کاسه چرخ ها محلی برای قراردادنِ کفشک ها خواهند بود. در نهایت با وجودِ این اجزاء در کنارِ یکدیگر است، که با قرار دادنِ پای خود برروی پدال ترمز اتومبیل شما خواهد ایستاد!

 

مهم ترین مزایای ترمز کاسه ای

لنتِ کفشکی معمولاً برای محورِ پشتی اتومبیل مورد بهره گیری واقع می شود. زیرا بیشتر فشارِ ترمز به چرخ جلویی اتومبیل شما وارد خواهد شد. اینگونه فشارِ کمتری به ترمز کاسه ای نسبت به ترمز دیسکی وارد می شود. همچنین به دلیلِ کمتر بودنِ فشارِ ترمز در بخشِ عقبی اتومبیل شما، میزان گرمایی کمتر هم در این قسمت تولید می گردد.

به دور از ساختار ترمز کاسه ای به این مسئله توجه بنمایید؛ آنها هزینه ساخت پایین تری خواهند داشت. علاوه بَر تمامی اینها به دلیل ترکیب آن با ترمز دیسکی هزینه نهایی برای شما کمتر می شود. بهتر است، پیش از تصمیم گیری با هم در رابطه با معایب سیستم ترمز کاسه ای هم سخن بگوییم.

مهم ترین معایب ترمز کاسه ای

به عنوانِ نخستین عیوب باید بیان داریم؛ سیستم ترمز کاسه ای دارای ضعف در عملکرد خود است. علاوه بَر تمامی اینها در این سیستم امکانِ خُنک کاری مناسب وجود ندارد. در این صورت قفل گاز به وجود می آید و به جهتِ استفاده ای دوباره می‌باید عملیات هواگیری برروی آن انجام بشود.

تمامی این موارد در ساختار ترمز کاسه ای برروی یکدیگر انباشت شد، نیز دلیلی برای تولید ترمز دیسکی گردید. از سویی دیگر دقّت کنید؛ عوض نمودنِ کفشک ترمز کمی سخت تر از ترمز دیسکی می باشد. لذا برای آنکه از قرار گرفتنِ درست کفشک ترمز درون کاسه چرخ مطمئن بشوید، تنظیمات بیشتری بایست اعمال گردد.

به عنوانِ آخرین معایب هم باید به مدّت زمان عوض نمودنِ لنت ترمز کفشکی اشاره کنیم، که نسبت به ترمز دیسکی بیشتر است و شما را مستلزم صرف هزینه ای بیشتر می کند.

سخن آخر

دوستانِ عزیز ما در طولِ این مطلبِ از خود به بررسی جوانبِ گوناگون ساختار ترمز کاسه ای پرداختیم. اینکه ترمزهایی کاسه ای دارای عیوب بسیاری هستند. مثلاً عملکرد ضعیفی دارند، لنت ترمز کفشکی برای عوض شدن به صرفِ زمان بیشتری نیاز دارند و هزینه بالاتری برروی دَستان شما خواهند گذاشت. امیدواریم که اطلاعاتِ این متنِ از نگین موتور برای شما مفید و کاربردی باشد.