نکات مربوط به بتن ریزی دیوار، ستون و تیرهای اصلی
بتن ریزی دیوار، ستون و تیرهای اصلی باید بسیار حرفه ای انجام شود. بدین منظور باید به نکات و دستورالعمل های مهمی توجه شود.
یکی از عملیات مهم هر ساخت و سازی، بتن ریزی می باشد. بتن ریزی در بخش های مختلف ساختمان مانند سقف، دیوار، ستون، تیرها، فونداسیون و نما و ... انجام می شود. اجرای هر نوع بتنی از جمله https://betonpishfeshordeh.com/#mce_temp_url# به رعایت اصول و قواعدی نیازمند است تا نتیجه مطلوب را به همراه داشته باشد.
چگونگی بتن ریزی دیوار و ستون
بتن ریزی دیوار، ستون و تیرهای اصلی از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید اصولی اجرا شود. پس از بتن ریزی دیوار در هر لایه بایستی بتن متراکم شود و سپس لایه بعدی بتن اجرا شود. در واقع قبل از ریختن لایه بتن جدید، باید لایه بتن قبلی اندکی حالت گرفته باشد. پیمانه اولیه بتن بایستی از دو انتهای عضو ریخته شود و پس از آن، بتن ریزی به قسمت های گوناگون استمرار داشته باشد.
برای بتن ریزی ستون باید توجه شود که امکان ارتفاع سقوط آزاد بتن ها بسیار اندک باشد. ارتفاع متداول برای این بتن ها در راستای ممانعت از جداشدگی دانه بایستی به اندازه 0.9 الی 1.3 متر باشد. با تنظیم سرعت مناسب بتن ریزی، بایستی از آب انداختن بتن های بلند پیشگیری کرد.
روش های بتن ریزی ستون و تیرهای اصلی
بتن ریزی دیوار، ستون و تیرهای اصلی به روش های مختلفی انجام می شود. دو روش معمول برای این کار عبارتند از:
بتن ریزی دو تکه: اگر سازه موردنظر دارای کاربری مسکونی باشد و ارتفاع ستون ها از سه متر کمتر باشد، می توان از این روش استفاده نمود. در این روش دو وضعیت مختلف وجود دارد که در اولی باید از قالب های نیمه استفاده نمود. به صورتیکه در اول نصف بتن ستون ریخته شود و ویبره صورت بگیرد و سپس ادامه قالب گذاشته شود بقیه بتن ریزی انجام شود. در وضعیت دیگر، در بین بتن باید دریچه ای کار گذاشته شود و از آنجا بتن بخش پایینی ریخته و سپس درب دریچه بسته شود.
بتن ریزی با پمپ: بتن ریزی با پمپ اینگونه است که بایستی لوله پمپ تا ارتفاع 1 متری و یا بیشتر از آن در کف ستون پایین آورده شود و سپس عملیات بتن ریزی شروع و در آن واحد، لوله به طرف بالا هدایت شود.
مهمترین نکات اجرای بتن ریزی دیوار، ستون و تیرهای اصلی
1- بتن ها بایستی در نزدیک به محل اصلی ریخته شوند و تا جایی که ممکن است بتن ها در یک نقطه جمع نشوند.
2- بتن ریزی بدون وقفه و مداوم سبب می شود که کیفیت بتن ریزی برای هر بخش افزایش پیدا کند.
3- پوشش کامل بتن در همه زوایای قالب و پیرامون میلگردها بسیار مهم است.
4- پس از به اتمام رسیدن پروسه بتن سازی و تراکم آنها در شرایطی که بتن در حال حالت گرفتن است، باید دقت شود که ضربه ای به میلگردهایی که باقی مانده اند وارد نشود. چرا که با وارد شدن ضربه، میلگردها و بتن از یکدیگر سوا می شوند.
5- یکی از نکات مهم اجرای بتن ریزی دیوار، ستون و تیرهای اصلی این است که پس از بتن ریزی بایستی تا هنگامی که بتن ها به صورت کامل سخت می شوند و حالت می گیرند، توقفی صورت بگیرید و سپس به جدا کردن بتن ها از قالب اقدام شود.
6- بتن ریزی دیوار باید به صورت لایه های افقی و با ضخامت یکسان صورت بگیرد تا بتن ریزی کاملاً یکنواخت باشد.
7- برای بتن ریزی بایستی از بتن باکیفیت استفاده نمود تا کیفیت بتن ریزی هر یک از بخش های نامبرده شده بالا باشد. بدون استفاده از بتن باکیفیت و مرغوب نمی توان بتن ریزی را حرفه ای و استاندارد انجام داد و نتیجه قابل قبولی دریافت کرد.